Ioan Turc, despre Pădurea Codrișor: ,,Un proiect pe fonduri europene va face din Pădurea Codrișor un areal mai accesibil”

Primarul Bistriței, Ioan Turc, a anunțat că a vizitat pădurea Codrișor, la invitația lui Florin Chereji, Marius Bălan și Silvian Crăciun. Turc a discutat despre oportunitățile de dezvoltare și amenajare a acestui spațiu, pe fonduri europene și restabilirea gloriei pe care a avut-o acum 100 de ani.

,,Am acceptat invitația domnilor Florin Chereji, Marius Bălan și Silvian Crăciun de a lua la pas Pădurea Codrișor, un prilej să discutăm la fața locului despre oportunitățile de amenajare a acestui perimetru pentru iubitorii de natură.

Un proiect pe fonduri europene va face din Pădurea Codrișor un areal mai accesibil, cum era chiar și acum aproape 100 de ani, când primul primar român al Bistriței, Corneliu Mureșan, montase bănci în anumite puncte din pădure, din care astăzi au mai rămas câteva relicve.“, a transmis Ioan Turc.

Acest proiect include marcarea traseelor pentru plimbări sau mici drumeții și alte facilități de recreere. Aceste amenajări au ca și scop creearea unei atmosferi de pădure-parc.

,,Până când acest obiectiv va prinde viață, le mulțumesc pentru implicare celor 3 corifei ai ecologismului, dar și unor harnici cicliști bistrițeni, datorită cărora Pădurea Codrișor este încă primitoare și potrivită pentru o evadare, chiar și pe două roți, din aglomerația urbană.”, a conchis Ioan Turc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *