Meteo.BN: Proiectul care are grijă de oamenii județului și răspunde la întrebarea „Cum va fi vremea?”

Proiectul lui Mihai Bălan, METEO.BN, este pe un trend ascendent. Început în 2019, a cunoscut gustul unei evoluții majore de aproximativ un an și până acum, iar ascensiunea crește de la o zi la alta.

Pagină are aproape 10.000 de suflete care au un interes deosebit față de vreme și de mediul în care își desfășoară activitatea. Mihai, managerul proiectului, este pasionat de geografie și Meteorologie, iar în acest an a intrat în vizorul autorităților județului pentru sprijin… Dacă nu financiar, măcar moral.

Mihai spune într-un interviu pentru radiocluj.ro că „Trebuie să fii cu ochii în patru în fiecare minut dacă vrei să faci o prognoză. Vedeţi că sunt avertizările de tip nowcasting; acestea sunt pe baza unor furtuni care se pornesc vara, poate şi într-o jumătate de oră. Şi atunci, cu cât energia este mai mare pe fondul încălzirii globale, cu atât devine tot mai dificil, pentru că energia aceasta se traduce până la urmă în evenimente mai severe şi mai intense, care pot lua naştere într-un timp foarte scurt. Trebuie să fii cu ochii pe date, pe radare, pe cer, ca să vezi exact ce se întâmplă într-un punct anume”.

Atent și prompt, în fiecare zi anunță desfășurarea zilei din punct de vedere meteorologic și, de cele mai multe ori, este mai rapid decât ANM, Administratia Națională de Meteorologie.

Proiectul său cunoaște în aceste momente o deschidere mult mai mare pentru informațiile vremii și chiar dacă a pornit de la o stație de nivel amator, a început să monteze în județul Bistrița-Năsăud stații care culeg informații exacte și pertinente.

După cum declara pentru același post, Mihai Bălan are susținere din partea Palatului Administrativ și CJSU BN urmărește cu interes anunțurile sale: Eu oricum fac lucrul acesta prin intermediul paginii. Oamenii din judeţ au fost foarte receptivi. Am o susţinere din partea instituţiei Prefecturii, iar oameni din partea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă urmăresc avertizările pe care eu le emit. Ştiu că nu sunt avertizările oficiale care vin de la ANM, dar, pentru că ceea ce emit eu pe pagină e corect aproape de fiecare dată, îi ajută să fie mai pregătiţi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.