Modernizarea drumului comunal Rodna – 9 kilometri de drum pe Valea Vinului (FOTO)

,,Drumul Rodna- Valea Vinului (9km) este ca o invitație de a vizita zona turistică a Munților Rodnei și împrejurimile ce abundă de istorie și frumusețe”

– Emil Radu Moldovan –

Astăzi a avut loc deschiderea unui drum comunal modernizat în Rodna. Mai precis, 9 kilometri de drum au fost modernizați pe Valea Vinului, valoarea proiectului fiind de 5.222.930,66 lei (3.07 milioane euro). Sursa de finanțare pentru acest proiect este Guvernul României ( PNDL 2) și Bugetul local al comunei Rodna.

  • Constructor: SC FRASINUL SRL;
  • Perioada de garanție a lucrărilor: 72 luni (6 ani);
  • DJ 172 J a fost declasificat în 2016 și preluat de autorităţile din Măgura Ilvei şi Rodna.

,,Așadar, se deschide încă un drum bun, făcut să reziste, cu o garanție a lucrărilor de 72 de luni”, a spus Emil Radu Moldovan.

Alte detalii

Lucrările  de execuție au constat în: Reabilitarea părții carosabile, amenajarea rigolelor și acostamentelor, s-au montat poduri și podețe și au fost consolidate unele porțiuni de drum unde exista risc de alunecări (consolidări cu zid de sprijin, reparații ziduri existente, consolidări cu taluz și fundație adâncită de parapet).

Pentru siguranța circulației rutiere s-a montat parapet de tip N2 (pe o distanță de 2.6 km), parapet pietonal (75 m), marcaj rutier, 168 de indicatoare rutiere și 9 borne kilometrice. 

De asemenea, s-au montat 6 băncuțe cu masă de tip picnic, 12 băncuțe pentru odihnă și 6 coșuri de gunoi pentru colectare selectivă. 

,,Felicitări, domnului primar Tinu Grapini și constructorului care au demonstrat încă odată că unde este voință, ambiție și profesionalism, este și putință.
Așadar, invit și eu, iubitorii de natură și drumeții, să viziteze Rodna și obiectivele turistice din Parcul Național Munții Rodnei, căci drumul este bun”, a transmis Emil Radu Moldovan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *