Primar din Bistrița-Năsăud, găsit incompatibil. Încă un primar rămâne fără mandat după Traian Ogâgău anul acesta

Ioan Cămărășan a primit bulină roșie la Primăria din Silivașu de Câmpie. A fost găsit incompatibil după un conflict de interese.

Ioan Cămărășan a fost găsit de cei de la Agenția Națională de Integritate  în conflict de interese, întrucât a semnat patru contracte de închiriere și tot atâtea acte adiționale pentru închirierea unor suprafețe de pajiști aflate în domeniul public al comunei Silivașu de Câmpie, încheiate între unitatea administrativ teritorială și tatăl, respectiv fratele edilului, dar și cu intreprinderea familială a soției, unde primarul era membru, precum și cu cea a cumnatului său.

Așa cum era de așteptat, Cămărășan a dat în judecată ANI și a făcut recursuri la deciziile judecătorești ajungând până la Înalta Curte de Casație și Justiție, însă a pierdut procesele. În acest caz, se așteaptă motivarea instanței, după care, prefectul Stelian Dolha va semna actul de suspendare din funcție, urmând să fie ales un primar interimar. Într-o situație similar s-a aflat și fostul primar Traian Ogâgău dar și regretatul Ioan Szabo, fost primar al comunei Șanț.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.