Rețetă culinară: Costiță de porc marinată, la cuptor
Ingrediente
Pentru costiță:
- 2 kg costiță proaspătă de porc, cât mai slabă
- bere, cât să acopere costițele puse într-un vas sau 1/2 bere + 1/2 apă
- 2 frunze de dafin
- 1 linguriță boabe de piper
- 1/2 linguriță cimbru proaspăt sau 1/4 linguriță cimbru uscat
- sare
Marinadă:
- 500 ml suc de roșii
- 200 ml ulei de măsline
- zeamă de la 1/2 lămâie
- 1 lingură muștar
- 2- 4 linguri oțet balsamic, roșu
- 5 căței de usturoi, zdrobiți
- sare
- piper, proaspăt măcinat
- 1 lingură paprika / boia dulce
- 200 ml vin roșu
Mod de preparare
- Spălați costiță și puneți-o într-o oală. Turnați peste ea bere cât să o acopere (puteți pune ½ bere și ½ apă). Adăugați frunzele de dafin mărunțite, cimbrul, boabele de piper și puțină sare.
- Puneți vasul la fiert, acoperit, la foc mare până începe să fiarbă, apoi dați focul mic și lăsăți cca 90 min sau până ce costiță este făcută, dar carnea este încă fermă. Scoateți din vas, lăsați la scurs și răcit.
- Între timp, amestecați ingredientele pentru marinadă și omogenizati bine. Turnați peste costiță răcită pusă într-un vas încăpător și dați la frigider până a două zi.
- Căptușiți cu folie de aluminiu o tavă prevăzută cu un grătar* , inclusiv pereții laterali (folia de aluminiu va reflectă căldură pe carne și nu mai sunteți nevoiți să întoarceți carnea în timpul gatirii, iar acesta se va coace / frige uniform).
- Portionati costiță scoasă din marinadă, așezați bucățile pe grătarul tăvii și turnați peste ele marinadă.
- Dați la cuptorul încins pentru cca 50- 60 min, la 160 grade sau până ce carnea este făcută, marinadă scăzută și costițele frumos rumenite.
- Serviți cât sunt calde lângă garnitură și salată / murătură preferată.
- Dacă nu aveți tavă prevăzută cu grătar, puneți carnea pe grătarul aragazului și așezați dedesupt o tavă în care turnați 2 căni cu apă.
- Marinate îndelung sau fierte înainte, costițele sunt cu adevărat delicioase, în special pentru modul în care osul conduce căldură prin interiorul fiecărei bucăți de carne, împănată cu dungi de grăsime.
Info: rețeteculinare.ro.
Publică comentariul