Tronsonul de drum pe ruta Cociu-Mocod-Zagra a fost inaugurat (FOTO)

Astăzi a avut loc deschiderea unui nou tronson de drum reabilitat, mai exact cel care leagă Cociu, de Mocod și de Zagra (DJ172). Lungimea totală a drumului județean este de 24 km, iar valoarea totală a lucrărilor este de 80.682.897 lei (16.303.856 euro), din fonduri europene prin programul operațional 2014-2020. Garanția lucrărilor este de 72 de luni, drumul fiind construit deasocierea dintre SC FRASINUL SRL; HYDROSTROY AD și SOMEȘ-TOP-GRUP SRL.

Lucrările vizează

Frezare îmbrăcăminte asfaltică, strat de piatră spartă, mixtură asfaltică, șanțuri și rigole, amenajare drumuri laterale existente (2.1 km), amenajare drumuri laterale noi (4.3 km), 25 de podețe laterale, 29 podețe tubulare transversale, 1 podeț prefabricat, lucrări de consolidare, zid de sprijin din beton, semnalizare rutieră (parapet de siguranță pe 3 km, indicatoare rutiere, borne, stâlpișori de ghidare, marcaje).

S-a turnat un strat inovativ de drum, executat în premieră în România, pe un tronson de 1,8 km:

  • strat de uzură din mixtură asfaltică BA16rul45/80-65
  • durată de viață cu 50% mai mare, în comparație cu unul convențional
  • costuri de întreținere cu 30% mai mici
  • rezistență la trafic greu
  • caracteristici îmbunătățite la temperaturi scăzute cât și la temperaturi ridicate
  • distanța de frânare mai scurtă cu 5-10%
  • zgomot de rulare mai mic.

,,O premieră în România, având o durată de viață cu 50% mai mare, în comparație cu unul convențional, costuri de întreținere cu 30% mai mici, rezistență la trafic greu, caracteristici îmbunătățite atât la temperaturi scăzute cât și la temperaturi ridicate, distanța de frânare mai scurtă cu 5-10%.
Mulțumim, domnului #Marcel_Ioan_Boloș, Directorul General ADR Nord-Vest, pentru sprijinul oferit echipei de la Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, în atragerea de fonduri europene, inclusiv acest tronson de drum.
Continuăm să facem lucruri bune, proiecte utile, inovative, care să dezvolte comunitățile și să demonstreze că orice este posibil și la noi acasă, dacă există implicare, muncă și drag de oameni”, a transmis Emil Radu Moldovan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *