.wp-editor-area{ color:black !important; }
×

Verificări pe perioada stării de alertă. Au fost aplicate 78 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 19.000 de lei

În ultimele zile, polițiștii secțiilor de poliție rurale, dar și cei ai structurilor județene au organizat și desfășurat acțiuni pentru verificarea respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, de către agenți economici, organizatori de evenimente și cetățeni. Acțiunile au fost desfășurate și în scopul asigurării respectării normelor legale incidente domeniului și menținerii unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică.

Astfel, au fost efectuate controale pentru verificarea modul de respectare a măsurilor dispuse prin decizii ale Direcției de Sănătate Publică, de către persoanele aflate în izolare/carantină. În acest sens, în cadrul acțiunilor punctuale au fost verificate 439 de persoane față de care a fost dispusă măsura izolării și 656 de persoane plasate în carantină la domiciliu.

De asemenea, au mai fost legitimate 405 persoane, au fost oprite pentru verificări 121 de autovehicule și au fost efectuate controale și activități de informare la 144 de societăți comerciale.

Pentru neregulile constatate în cadrul acțiunilor punctuale desfășurate, au fost aplicate 78 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 19.000 de lei. Din totalul acestora, 35 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea Legii 55/2020, în cuantum de 6700 de lei, celelalte fiind pentru abateri la regimul rutier sau privind încălcarea unor norme de conviețuire socială.

La activitățile desfășurate au participat, alături de polițiști și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud și polițiști locali, fiind folosite dispozitive pentru verificarea certificatelor electronice.
Întrucât sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare, recomandăm tuturor cetățenilor să respecte prevederile legale.

Începând din 8 ianuarie 2022 masca de protecție trebuie purtată în toate spațiile publice închise și deschise.

ATENȚIE!!! Acest lucru înseamnă că masca trebuie purtată și pe stradă!

Singurele măști acceptate sunt cele chirugicale și cele FFP 2. Nu purtați măști din material textil sau plastic pentru că riscați să vă îmbolnăviți și să îi îmbolnăviți și pe cei din jurul dumneavoastră.

Persoane exceptate de la portul măștii:

  • Copiii cu vârste sub 5 ani;
  • Persoanele care sunt singure în birou;
  • Prezentatorii tv și invitații acestora, cu condiția păstrării distanței de 3 metri între persoane;
  • Reprezentanții cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;
  • Vorbitorii aflați în spații închise sau deschise, cu condiția păstrarii distanței de 3 metri față de alte persoane;
  • Persoanele care desfășoară activități fizice intense sau în condiții de muncă solicitante, ori activități sportive;
  • Persoanele cu dizabilități cognitive;
  • Pot fi scutite de portul măștii, la locul de muncă, persoanele care suferă de boli ce afectează capacitatea de oxigenare, dar numai după evaluarea medicului de medicina muncii.

Publică comentariul