.wp-editor-area{ color:black !important; }
×

Ziua Internaţională a Păsărilor: Cea mai veche sărbătoare din calendarul mediului

Această zi este, anual, marcată în cadrul programului UNESCO “Omul şi bisofera”, neîntâmplator fiind celebrată în Aprilie. La 1 aprilie 1906 a fost semnată Convenţia Internaţională pentru Protecţia Păsărilor, unul din primele documente ecologice. Ziua Păsărilor nu semnifică doar celebrarea semnării Convenţiei, cât şi perioada de migrare a păsărilor din iarnă spre primăvară. Primul eveniment ecologic al lunii aprilie, cu o istorie centenară, are, invariabil, ca scop să educe noua generaţie spre a iubi şi a avea grijă de păsările sălbatice.

Din cele aproximativ 100.000 păsări din lume avifauna din România include un total de 383 specii, dintre care o specie a fost introdusă de oameni şi alte 10 specii enumerate se găsesc accidental în România și nu sunt incluse în numărul total al speciilor. 12 specii sunt ameninţate la nivel global.

Romsilva – Parcul National Muntii Rodnei a postat câteva imagini, în cinstea acestei zile surprinse în Parcul Național Munții Rodnei și Siturile Natura 2000 ROSCI0125 Munții Rodnei și ROSPA0085 Munții Rodnei.

Publică comentariul