.wp-editor-area{ color:black !important; }
×

Rețetă culinare: Prăjitură Bună dimineață cu blat de mac

Ingrediente pentru blat:

  • 5 ouă
  • 6 g praf de copt
  • 80 g zahăr
  • 60 g mac
  • 80 g făină
  • 30 ml ulei
  • Un praf de sare
  • Crema de lapte: 500 ml lapte
  • 40 g amidon
  • O esență de vanilie
  • 200 g unt
  • 80 g zahăr
  • Crema ness: 200 ml frișcă
  • Un plic cafea ness

Mod de preparare

Pentru blat se pun într-un castron ouăle împreună cu zahărul și cu sarea și se mixează până când acestea se albesc și își dublează volumul. Se adaugă praful de copt, macul și uleiul și mixăm până se încorporează. La final adăugăm făină și mixăm totul până se omogenizează. Turnam conținutul într-o tavă tapetata cu hârtie de copt.

Blatul se coace la 175 de grade Celsius până se rumenește ușor deasupra. După ce s-a răcit blatul cu ajutorul unui dop mic facem acele buzunarase care se vor umple cu crema.

Crema de lapte pentru prăjitură

Amidonul împreună cu zahărul se dizolvă în lapte, iar apoi se pune pe foc. Se amestecă încontinuu până când se îngroașe că o budincă. Se lasă crema la răcit, iar apoi se adaugă esență de vanilie și untul la temperatura camerei. Crema se toarnă peste prăjitură. Se nivelează uniform și se lasă la rece.

Crema de ness pentru prăjitură

Se bate frișcă iar când această începe să se întărească se adaugă plicul de ness și se mixează până când consistentă cremei este stabilă (o frișcă bine bătută). Crema de ness se așază peste crema de lapte iar cu ajutorul unui pieptene de cofetărie se pot face acele dungi. Se lasă la rece câteva ore înainte de a fi servită, conform poftabuna.ro.

Publică comentariul