.wp-editor-area{ color:black !important; }
×

Rețetă culinară: Drob de pui cu ciuperci

Ingrediente:

  • 500 g ficăței de pui;
  • 500 g ceapă verde;
  • 1 legătură de usturoi verde;
  • 4 linguri de ulei;
  • sare, piper negru măcinat;
  • 1 ardei roșu;
  • 12 ouă fierte de prepeliță sau 5-6 ouă fierte de găină;
  • 250 g ciuperci proaspete;
  • 150 g cașcaval tăiat cubulețe;
  • 2 ouă crude;
  • 1 legătură de pătrunjel verde;
  • o mâna de mărar verde;
  • câteva frunze de leurdă.

Mod de preparare:

  1. Se spală și se curăță de pielițe ficățeii. Se pun într-un castronel, se toarnă lapte cât să îi acopere și se lasă astfel 30 de minute.Între timp, se spală pieptul de pui și se taie cuburi. Se taie slănina în fâșiuțe.
  2. Se curăță ceapă verde, se spală și se taie bucăți. Se taie ciupercile cuburi, iar între timp se încinge cuptorul la 180°C. Se pune puțîn unt sau ulei într-o crăticioară și se adaugă slăninuța, ceapă verde, se sotează laolaltă 2 -3 minute.
  3. Se adaugă pieptul de pui și se gătesc laolaltă la foc potrivit numai cât să se pătrundă. Se ia de pe foc și se lasă să se răcorească puțîn și taie solzișori o ceapă albă. Se pune la călit, la foc mic, în două-trei linguri de ulei, se călesc timp de trei minute, până când se înmoaie fără să-și schimbe culoarea.
  4. Se adaugă ficățeii scurși bine de lapte și ciupercile și se lasă la foc mediu până cănd ficațeii s-au rumenit ușor iar lichidul a mai scăzut. Se adaugă și o legătură de mărar verde, tăiată mărunt.
  5. O dată luați de pe foc, se lasă să se răcorească puțîn. Pieptul de pui sotat în ceapă verde, slăninuța și ficățeii cu ciupercile, ambele fără lichidul în care s-au gătit , și se dau prin mașina de tocat.
  6. În amestecul rezultat, se adaugă un ou crud, pătrunjel verde tocat mărunt. Se potrivește la gust cu sare și piper. Se omogenizează amestecul pentru drob iar dacă vi se pare uscat, se pot adăuga câteva linguri din zeamă de la înăbușitul ficățeilor pentru o textură savuroasă.
  7. Se unge pe interior cu unt tavă în care urmează să se coacă drobul. De obicei, se folosesc pentru această tăvi de chec, a mea a avut o dimensiune de 25 cm lungime, 12 lățime și 6 cm adâncime.
  8. Se tapetează formă cu felii subțiri de bacon, se adaugă umplutură. Când se umple pe un sfert vasul, se așează și ouăle fierte țări. Deasupra se întinde restul umpluturii, se nivelează. Se coace la cuptor circa 40 de minute, iar apoi se scoate din cuptor și se lasă să se răcească în formă.

Publică comentariul