2.428 kilograme de articole pirotehnice au fost ridicate de polițiști. Un bărbat a vândut articole pirotehnice unor minori (FOTO)

Peste 180.000 de articole pirotehnice, indisponibilizate de polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Bistrița-Năsăud.

Ieri, 22 decembrie, în urma acțiunilor și verificărilor efectuate, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au ridicat în vederea indisponizbilizării și continuării cercetărilor aproximativ 2 tone și jumătate de articole pirotehnice.

În fapt, polițiștii s-au sesizat din oficiu și au demarat verificări cu privire la faptul că, un operator economic avizat, ar fi încălcat dispozițiile legale și ar fi vândut articole pirotehnice unor minori.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că administratorul, un bărbat de 33 de ani, din Sălaj, ar fi depozitat în condiții necorespunzătoare articole pirotehnice, la un punct de vânzare din Bistrița. Polițiștii au extins verificările la toate cele 3 puncte de vânzare deținute în municipiu, fiind constatate aceleași nereguli.

Astfel, polițiștii au ridicat în vederea indisponibilizării întreaga cantitate deținută, respectiv peste 2.428 de kilograme (aproximativ 180.000 de bucăți) de articole pirotehnice și au întocmit dosar penal în cadrul căruia continuă cercetările în vederea documentării cauzei sub toate aspectele. Verificările pe acestă linie continuă și în perioada următoare.

 Reamintim faptul că:

Comercializarea articolelor pirotehnice către persoanele cu vârste sub limita prevăzută de lege, precum și comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice nedestinate publicului larg, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoarea de la trei luni la 1 an.

Facem un apel special la părinți de a-și proteja copiii și de a nu le mai cumpăra petarde sau artificii, pentru că le pot pune viața în pericol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *