Acțiune de informare în scopul prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului

De la începutul acestei luni, polițiștii de la Prevenirea Criminalității, împreună cu cei ai Biroului de Ordine Publică desfășoară activități de informare, pe raza municipiului Bistrița, în scopul prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului.

Astfel, în special în zonele aglomerate din municipiu: piețe, parcuri, autogară, gară, parcările unor supermarcheturi, dar și în zona blocurilor, polițiștii au oferit sfaturi preventive sub forma unor pliante și au discutat cu bistrițenii despre cum pot evita să devină victime ale unor infracțiuni.

Așadar, în scopul prevenirii furturilor din autoturisme, este important să vă asigurați permanent maşina prin încuierea portierelor şi închiderea geamurilor şi a portbagajului – chiar dacă plecați doar pentru câteva minute.

Nu lăsați bunuri la vedere în autoturism, chiar dacă sunt sau nu de valoare. Majoritatea furturilor sunt favorizate de un astfel de comportament al proprietarului. Telefoanele mobile, sistemele de navigaţie, genţile/borsetele sunt vizate în mod special. Alegeți cu grijă locul unde parcați. Este de preferat o zonă circulată, bine iluminată sau în spaţiile cu supraveghere video. Aceste locuri oferă un mai mare nivel de siguranţă.

De asemenea, pentru a nu deveni victima unor infracțiuni de tâlhărie, polițiștii recomandă să evitați deplasările pe trasee aflate în zone mai puțin circulate: câmpuri, parcuri, șantiere, iar dacă trebuie să circulați după lăsarea întunericului, ocoliți locurile neiluminate, ori în care se află unitati cu program prelungit sau non-stop, unde se comercializează băuturi alcoolice.

Nu permiteti persoanelor străine să intre în locuința dumneavoastră, indiferent de motivele evocate! La intrarea într-un imobiul fiți foarte atenți dacă în hol sau în zonele întunecate se află persoane suspecte, pretabile la comiterea de infracțiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *