Acțiuni pentru prevenirea accidentelor: 97 de amenzi, 5 permise reținute, 4 certificate de înmatriculare retrase

Din analizele efectuate la nivel județean, pe linie rutieră, în anul 2021, a rezultat faptul că principalele cauze generatoare de accidente rutiere sunt:

  • abaterile săvârșite de bicicliști;
  • viteza excesivă;
  • nerespectarea distanței în mers;
  • neacordarea de prioritate vehiculelor.

Ca și cauză concurentă rămâne alcoolul, iar în urma acțiunilor preventive desfășurate, în anul 2021 au fost constatate 286 de infracțiuni de conducere sub influența băuturilor alcoolice.

În acest context, la data de 3 februarie, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Beclean au organizat și desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea accidentelor produse pe fondul consumului de alcool și a nerespectării regulilor de circulație, pe raza de competență. Astfel, în cadrul controalelor efectuate, polițiștii rutieri au efectuat testări cu aparatul etilotest, nefiind depistați conducători auto aflași sub influența alcoolului. Totodată, pentru prevenirea accidentelor produse pe fondul vitezei, polițiștii rutieri au acționat cu aparatele radar din dotare.

Acțiunile au vizat atât conducătorii auto, cât și bicicliștii și pietonii, iar pentru abaterile constatate în trafic, polițiștii au aplicat 97 de sancțiuni contravenționale la regimul rutier și 4 sancțiuni pentru nerespectarea Legii 55/2020. Cuantumul total al sancțiunilor aplicate este de 22.040 lei.

Ca măsuri complementare, polițiștii au reținut 5 permise de conducere pentru încălcarea regimului legal de viteză, 1 pentru încălcarea prevederilor privind depășirea și 1 pentru neacordare de prioritate autoturismelor. Totodată, au mai fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *