ADI Deșeuri: ,,Încă avem probleme la separarea deșeurilor reciclabile din plastic și metal!”

Inspectorii Corpului de Control al A.D.I. Deșeuri Bistrița-Năsăud continuă verificările pubelei galbene pe tot teritoriul județului Bistrița-Năsăud.
,,Din păcate, constatăm că un număr semnificativ de cetățeni nu colectează corect deșeurile reciclabile din plastic și metal care trebuie depuse în pubela galbenă. Deșeurile reciclabile sunt amestecate cu deșeuri reziduale și deșeuri provenite din construcții, iar acest fapt reduce semnificativ cantitatea de deșeuri reciclabile care pot fi valorificate” – ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud.
În prezent, măsura coercitivă pe care inspectorii Corpului de Control al A.D.I. Deșeuri Bistrița-Năsăud o aplică este neridicarea pubelei galbene până ce deșeurile reciclabile sunt sortate corect de către cetățeni. În viitor, dacă lucrurile nu se îmbunătățesc în această privință, se va trece la aplicarea de sancțiuni direct cetățenilor care nu colectează separat corect deșeurile reciclabile.
,,Trebuie să privim deșeurile reciclabile ca și resurse economice, care pot fi valorificate, iar banii proveniți din această activitate pot acoperi o parte din costurile serviciilor de salubrizare ale UAT-urilor din județ. În prezent valorificăm doar 15 % din deșeurile reciclabile colectate și putem crește acest procent printr-un efort comun de a face ceea ce trebuie în privința separării corecte a deșeurilor în fiecare gospodărie”, a transmis ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *