Autoritățile nu mai pot impune masca în aer liber, după ce o ordonanță de urgență din 2020 a fost declarată neconstituțională

Conform G4media.ro, Curtea Constituțională a declarat, marți, neconstituțională ordonanța de urgență 192 din noiembrie 2020. Această ordonanță prevedea că autoritățile nu mai pot impune masca în aer liber, iar angajatorii pot decide telemuncă fără acordul salariatului în starea de alertă. Un alt efect al deciziei CCR este că toate amenzile primite de cetățeni pentru faptul că n-au purtat mască în aer liber și au fost contestate în instanță vor fi anulate dacă până la publicarea deciziei instanța n-a pronunțat o decizie.

Ordonanța de urgență 192/2020 a modificat câteva articole din Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, prin care au fost stabilite măsurile și rectricțiile care pot fi impuse în contextul stării de alertă.

Curtea Constituțională precizează, în comunicatul de presă dat publicității după ședința de marți, că prevederile Legii 55 rămân în vigoare, urmând să fie eliminate doar prevederile introduse prin OUG 192, declarată neconstituțională în ansamblu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *