Bărbat din Valea Mare, transportat cu elicopterul la Mureș după ce și-a tăiat piciorul cu drujba

Echipaje SMURD și un elicopter cu un echipaj aeromedical SMURD au intervenit în localitatea Valea Mare, într-o zonă greu accesibilă unde un bărbat s-a accidentat cu drujba la nivelul unui membru inferior.

Cu sprijinul SVSU, dispeceratul integrat ISU SAJ Bistrița-Năsaud pune la dispoziție coordonatele GSP pentru aterizarea elicopterului cât mai aproape de locul solicitării. Victima este un bărbat in vârstă de aproximativ 43 de ani. A fost preluat în prima fază de un echipaj de prim ajutor SMURD, care a stabilizat pacientul și l-a pregătit pentru predarea către echipajului aerian SMURD Târgu Mureș.

Victima a fost evacuată pe calea aerului la o clinică de specialitate din municipiul Târgu-Mureș.

 

IPJ BN: În această dimineață a fost sesizat prin 112 faptul că în zona muntelui Cucureasa, pe raza comunei Șanț, un bărbat s-a tăiat cu drujba.

 

În urma primelor verificări efectuate, a reieșit faptul că bărbatul, în vârstă de 43 de ani din Valea Mare, angajat al unei societăți de exploatare a materialului lemnos s-ar fi accidentat în timp ce desfășura activități de tăiere a unui buștean cu un motoferăstrău.

 

Acesta a fost preluat de un elicopter SMURD și transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

 

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii Secției 7 poliție Rurală Sângeorz-Băi efectuează cercetări pentru vătămare corporală din culpă. Totodată, a fost sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă, pentru efectuarea de verificări de special itate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *