Bistrița-Năsăud, în top 3 național la infectările cu COVID-19. Municipiul Bistrița, aproape de incidență 3/1000

Județul Bistrița-Năsăud este în top 3 național la infectările cu COVID-19. Municipiul Bistrița se apropie de o incidență de trei infectați la o mie de locuitori. Mai multe comune au impuse restricții iar premierul Florin Cîțu spune că situația este îngrijorătoare.

”În ceea ce priveşte situaţia epidemiologică, suntem pe o pantă ascendentă, avem câteva judeţe unde situaţia este deja îngrijorătoare şi incidenţa a sărit de 2 la mie, Bistriţa-Năsăud (n.r. – municipiul Bistrița) şi Ilfov sunt peste, chiar ajung la 3 la mie. Aici clar trebuie să vedem ce soluţii vom lua în perioada următoare şi cum ne asigurăm că toate măsurile sunt respectate”, a spus premierul.

Județul Bistrița-Năsăud este al treilea în România în topul ratei de infectare, cu rata de 1,57/1000 locuitori. În vigoare sunt restricții aferente localităților cu incidență mai mare de 2 dar mai mică de 3 pentru municipiul Bistrița, comunele Căianu Mic, Chiochiș, Galații Bistriței, Rebrișoara, Nușeni, Coșbuc, Livezile, Târlișua, Budacu de Jos, Lunca Ilvei, Parva, iar pentru incidență peste 4 în comunele Șieu Măgheruș, Nușeni.

Florin Cîțu a propus ca la nunţile programate în perioada următoare în localităţi în care incidenţa este crescută să fie folosit certificatul verde: ”Sunt nunţi programate în perioada următoare în zone unde deja se vede că ajungem la 3 mie. Propunerea mea şi domnul Raed Arafat, aş vrea să ne asigurăm că aceste nunţi nu sunt anulate şi ar trebui să folosim certificatul verde pentru aceste nunţi, dacă se poate. Oamenii nu pot să îşi mai modifice data de la o săptămână la alta şi atunci aş propune pentru nunţile care sunt deja programate şi sunt în zone unde incidenţa creşte să folosim certificatul verde”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *