Bogdan Ivan Gruia: ,,Podul Grăniceresc din Coșbuc în linie dreaptă spre modernizare!”

Bogdan Ivan Gruia a transmis că astăzi a fost demarată procedura de achiziție publică pentru modernizarea și conservarea unui pod de lemn unicat în Transilvania și simbol al județului Bistrița-Năsăud, construit în 1778.

,,Vreau să îi mulțumesc în numele meu și al locuitorilor din comuna Coșbuc Dlui. Lucian Romașcanu, colegul meu Senator PSD si Ministru al Culturii, pentru că a înțeles cât de important este acest proiect pentru județul nostru.
La nici o lună de zile din momentul în care am discutat despre blocajele din acest proiect, cu respectarea tuturor prevederilor legale, procedura de achiziție a fost deblocată și suma de 3.2 milioane de lei a fost cuprinsă de Guvernul României în bugetul pe 2022.
În felicit pe primarul comunei Coșbuc, Ioan Pavelea, pentru seriozitatea cu care a început în 2016 acest proiect și îi mulțumesc dlui Ministru Lucian Romașcanu pentru profesionalismul și buna credință cu care a deblocat în timp record un proiectul de suflet al coșbucenilor!
Voi susține cu tot ce pot, oamenii și primarii din județul nostru în deblocarea proiectelor importante pentru oameni!
Podul a fost construit în 1778 după un proiect al unui inginer Italian din Tirol, de meșteri din Bistrița și cu ajutorul grănicerilor și al localnicilor”, a spus Bogdan Ivan Gruia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *