Bogdan Ivan Gruia: ,,Se va relua construcția hidrocentralelor mari românești”

Bogdan Ivan Gruia, deputat PSD de Bistrița-Năsăud a anunțat că un proiect de lege, inițiat de el și alți membri ai partidului a fost adoptat azi în Camera Deputaților, prin care este prevăzută deblocarea construcțiilor de hidrocentrale mari.

Prevediriile acestui proiect de lege:

  • Scoaterea din zona ariilor protejate a amenajărilor hidrotehnice și asigurarea unei distanțe de protecție de 100 de metri între acestea și restul ariei protejate.
  • Reluarea rapidă și finalizarea următoarelor investiții:
  1. Răstolița – hidrocentrală realizată în proporție de 92%, la care s-au cheltuit peste 200 de milioane de euro și care poate produce lunar peste 9000 MWH;
  2. Valea Jiului – hidrocentralele Bumbești, realizată 90% și Dumitra, realizată 98% pentru care s-au cheltuit deja peste 155 de milioane de euro și care pot aduce în sistem peste 21000 de MWH, în fiecare lună.

,,Funcționarea acestor hidrocentrale ar putea alimenta energetic peste 300.000 de locuințe de români.

Proiectele majore au fost, ani la rândul, oprite de anumiți „iubitori ai naturii”, dorind să protejeze specii care nu se mai găsesc în flora și fauna României. Și eu sunt un iubitor al naturii, însă aceste proiecte de milioane de euro, strategice și imperios necesare pentru România nu trebuie să se oprească din cauza unor probleme imaginate!”, a transmis Bogdan Ivan Gruia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *