Bogdan Ivan: Toleranță zero pentru dezinformare. Am lansat primul mecanism oficial de raportare a conținutului deepfake din România!

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării a declarat că s-a lansat platforma #nofake pe site-ul Ministerului Digitalizării, la adresa https://www.mcid.gov.ro/nofake/.
Astfel, puteți raporta conținutul deepfake de pe rețelele de socializare Facebook, Instagram, Google, YouTube și TikTok. Platforma va asigura analiza rapidă și eliminarea în termen foarte scurt, de până la 60 de minute, a cererilor care vizează falsurile digitale, conținutul denigrator, dezinformările și manipulările online.
Echipa mea din cadrul MCID va asigura permanența în preluarea cererilor în fiecare zi, inclusiv în weekend, în intervalul 08:00-22:00. Le mulțumesc partenerilor noștri din mediul privat – Google, Meta și TikTok – pentru eforturile de până acum. Au reușit să implementeze sisteme foarte eficiente prin care o parte substanțială din conținutul deepfake este blocat chiar înainte de publicare, a mai punctat Ivan.

La comanda PSD, organizația Județeană Bistrița-Năsăud, cod mandatar financiar 21240002. Realizat de Ii Boldea Ana-Maria, prin n1tv.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *