Campanie de informare – ,,Apelul fals la 112 se pedepsește! Sună responsabil!” (FOTO)

„Apelul fals la 112 se pedepsește! Sună responsabil!” – acesta este doar unul dintre mesajele unei ample campanii de informare destinată elevilor, tinerilor și adulților, la care au participat jandarmi, polițiști, pompieri și reprezentanți ai Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Oamenii legii s-au întâlnit în această perioadă cu peste 400 de elevi din mediul rural, dar și din municipiul Bistrita, pentru a atrage atenția că apelul neîntemeiat la Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112 este de natură să aducă prejudicii la nivelul societății și tulburări ale siguranței publice. Aceste prejudicii pot fi foarte grave atât prin natura și amploarea forțelor implicate în luarea măsurilor de investigare, identificare și contracarare (Jandarmeria, Poliția, Pompierii, Serviciul de Telecomunicatii Speciale) cât și prin stările de temere generate în rândul cetățenilor, atât cei direct afectați, cât și întreaga comunitate.

În această perioadă la nivel national, se derulează o campanie de conștientizare, atât în rândul copiilor, tinerilor și al adulților, cu privire la consecințele pe care le are apelarea nejustificată a Numărului Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

,,Gândește! Nu este o glumă! Apelul fals la 112 se pedepsește! Sună responsabil!” – acestea sunt mesajele campaniei, prin care oamenii legii atrag atentia cu privire la consecințele legale dar și psiho-sociale ale unor asemenea fapte.

Această temă preventivă a fost abordată în cadrul unor activități nonformale, prin utilizarea de materiale de prezentare (filme preventive) adaptate nivelului de înțelegere al grupului țintă, pe grupe de vârstă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *