Cîțu și-a dat cu firma-n cap. USR PLUȘ va depune o moțiune de cenzură împotriva sa

Decizia Biroului Național al USR PLUS din această seară că USRPLUS va susține o moțiune de cenzură împotriva premierului Florin Cîțu.

USR PLUS anunță că își retrage sprijinul politic pentru premierul Cîțu, care a aruncat țara în criză politică.

„USR PLUS nu a girat şi nu va gira niciodată jaful din bani publici, în nicio formulă de guvernare.

Cerem Coaliției să ia act de lipsa unei majorități care să susțină Cabinetul Cîțu și solicităm declanșarea de urgență a negocierilor în Coaliție pentru desemnarea unui nou premier care să formeze un nou guvern.

În situația în care discuțiile din Coaliție vor eșua în propunerea unui nou premier, USR PLUS va susține o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

Ministrul Stelian Ion este propunerea USR PLUS pentru Ministerul Justiției pentru viitorul guvern şi are tot sprijinul nostru pentru continuarea reformei din justiție, inclusiv desființarea SIIJ şi numirile procurorilor-şefi, procese întrerupte de iresponsabilitatea premierului Cîțu.

Biroul Național a decis convocarea Comitetului Politic în data de 11 septembrie”, declară Dan Barna, copreședinte USR PLUS.

Acesta ar putea fi un moment prielnic atât pentru PSD cât și pentru AUR de a se afirma. George Simion, lider al AUR, a depus ieri, 1 septembrie, o moțiune de cenzură împotriva prim ministrului Florin Cîțu.

În acest context, cu voturile USR-PLUS, PSD, AUR și, posibil, UDMR, Florin Cîțu va fi demis din funcție, iar țara rămâne în criză politică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *