Contrabandă cu metale prețioase – 22 de obiecte din aur galben, în valoare de 15.400 de lei au fost confiscate

În 9 decembrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu reprezentanți ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor – Comisariatul Județean Pentru Protecția Consumatorilor Bistrița-Năsăud, au acționat în vederea prevenirii și combaterii contrabandei și a comerțului ilicit cu metale și pietre prețioase cât și a documentării infracțiunilor de evaziune fiscală.

Totodată, forțele participante au acționat pentru stoparea comerţului ilicit cu diamante şi respectarea strictă a prevederilor legale privind certificarea diamantelor importate pe piața internă, precum şi acela de intrare in legalitate a operatorilor economici ce desfăşoară operațiuni cu metale prețioase.

Astfel, s-au desfășurat controale la mai multe puncte de lucru a unei societăți comerciale specializată în comerțul cu metale și pietre prețioase, fiind ulterior aplicate două sancțiuni contravenționale în valoare de 15.000 de lei, ca urmare a încălcării prevederilor OUG 190/2000. A fost totodată dispusă și confiscarea unui număr de 22 de obiecte din aur galben de 14K, cântărind 61,59 grame, însumând o valoare de piață de aproape 15.400 de lei.

Polițiștii vor desfășura și în perioada următoare acțiuni specifice pe raza întregului județ în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației, în toate domeniile, în scopul asigurării unui climat optim de ordine, liniște, siguranță și legalitate a mediului de afaceri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *