Cristina Iurișniți va fi inspector școlar la ISJ. În 2018 cerea desființarea instituției

Fostul deputat USR de Bistrița-Năsăud, Cristina Iurișniți, va ocupa funcția de inspector de limbi moderne la Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud începând cu data de 1 septembrie.

Înainte, acest post a fost ocupat de Prof. Monica Buboly care a fost numită cu delegație director la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” din Bistrița.

Profesoara Cristina Iurișniti, fost deputat din partea USR Bistrița-Năsăud, va fi, începând cu 1 septembrie 2021, inspector de limbi moderne la Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud, profesoara Monica Buboly, care a ocupat în ultimii ani funcția respectivă, fiind numită cu delegație director al Colegiului Național ”Andrei Mureșanu” din Bistrița.

 

Potrivit inspectorului școlar general Mihai Mureșan, s-a încheiat perioada de delegare în funcții pntru 158 de directori și directori adjuncți, iar 22 dintre ei, în special din mediul rural, au anunțat că nu mai doresc să continue. Printre școlile care vor avea directori noi sunt: Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” ce va fi condusă până la organizarea concursului de prof. Mirela Nelca, Colegiul Naţional „Petru Rareş” Beclean de prof. Filip Florian și Școala Gimnazială „A. P. Alexi” Sângeorz Băi în fruntea căreia a fost numită prof. Floarea Ilieşiu.

 

Cristina Iurișniți, în 2018, în calitate de deputat USR, cerea desființarea ISJ sub pretextul că ar fi o ”structură anacronică și retrogradă, politizată excesiv în ultimii ani, care nu aduce o ameliorare sau o valoare adăugată în sistemul educațional”.

”Concomitent propunem: desființarea CCD-urilor (Casa Corpului Didactic) și a CJRAE (centre județene de asistenţă educaţională) cu atribuții care se suprapun. Aceste entităţi vor putea fi cu succes înlocuite de Centre Regionale de Resurse didactice și pedagogice, unde echipe de specialiști vor coordona persoane resursă din școli, metodiști, psihologi școlari, profesorii mentori. Rolul lor va fi de consiliere, furnizori de programe de formare continuă și de atragere de finanțare pentru proiecte de dezvoltare profesională”, declara Iurișniți în urmă cu trei ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *