Deschiderea celei mai moderne Unități de Primiri Urgențe-SMURD din Bistrița-Năsăud (FOTO/VIDEO)

Astăzi, 18 decembrie, a avut loc recepția Unității de Primire a Urgențelor – SMURD, din cadrul Spitalului Judeţean de Urgență Bistriţa. Această unitate a fost modernizată și dotată folosind 4,2 milioane de euro bani europeni. La eveniment au fost prezenți Președintele Consiliului Județean Emil Radu Moldovan, prefectul Stelian Dolha, subprefectul Atilla Decsei, ministrul Sănătății, Prof. univ. Dr. Alexandru Rafila, Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, rectorul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş, Leonard Azamfirei, alături de alte personalități.

  • Suprafața reabilitată, modernizată, extinsă este de 1.440 mp
  • S-au achiziționat 85 de echipamente medicale pentru UPU, la care:
,,Atât pacienții, cât și cadrele medicale vor beneficia în curând la noul UPU de aparatură medicală de ultimă generație, va crește calitatea actului medical și se vor reduce infecțiile nosocomiale.
Datorită investițiilor făcute, va scădea timpul necesar pentru diagnosticare și tratament prin utilizarea de echipamente medicale complexe și totodată se va facilita accesul la serviciile medicale de urgență pentru persoanele cu dizabilități, prin crearea infrastructurii necesare (lift, rampe de acces, etc.)”, s-a transmis pe pagina de facebook a Instituției Prefectului.

”Felicitări tuturor celor care ați derulat acest proiect. Primăria municipiului Bistrița este alături de Spitalul Județean și în anii viitori o să derulăm parteneriate spre folosul celor care locuiesc în municipiu, în județ și din afara județului”, a transmis Ioan Turc.

,,Toate aceste lucruri au o echipă în spate, aș vrea să folosesc acest prilej ca să le mulțumesc tuturor colegiilor mei, atât celor din Consiliul Județean, cât și celor din management-ul Spitalului Județean de Urgență Bistrița. Au fost și momente de tensiune maximă în perioada de derulare ale acestor investiții. Cetățenii au fost mari așteptări de la noi, iar noi avem obligația să le îndeplinim. Am făcut și facem o echipă foarte bună împreună cu managerul Spitalului Județean de Urgență, care are toată partea lui de coordonare și care de astăzi va prelua împreună cu colegii din spital și din UPU”, a transmis Emil Radu Moldovan.

,,Aceasta reprezintă, fără îndoială, un proiect curajos, nu doar din punctul de vedere al soluțiilor tehnice găsite, al circuitelor medicale și al materialelor utilizate și care asigură standarde pentru un mediu steril, ci și pentru perioada în care s-a lucrat, una foarte delicată. Spitalul s-a vazut pus în situația de a-și deschide șantier de lucru pentru UPU în iunie 2020 în plină pandemie, într-o perioadă complicată, cea mai dură din istoria sa, iar în paralel a funcționat cu secția mutată temporar și a făcut-o foarte bine. Acum, această secție ultradotată, care se întinde pe 1400 de metri pătrați, se va plia foarte bine în pregatirea pentru acest nou val, Omicron, când presiunea va cădea pe serviciile de urgență.

În timp ce alții se gândesc cum să suplimenteze locurile în secțiile UPU și cum să creeze noi paturi pentru final de ianuarie, aici la Bistrița avem deja această secție ultradotată și cu un număr important de locuri”, a transmis Stelian Dolha.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *