Deschiderea Parcului de Crăciun din Sângeorz-Băi

Luni, 06 decembrie 2021, în Sângeorz-Băi  începând cu ora 18:00, la Parcul de Crăciun vizitatorii vor găsi zilnic inspirație pentru cumpărături de sezon și cadouri: produse artizanale, globuri pictate manual, clopoţei, coroniţe, decoraţiuni şi ornamente. Nu vor lipsi nici aromele specifice sezonului: cozonacii, prăjiturile, plăcintele, acadelele, turta dulce, ciocolata de casă, băuturile sau gustările calde.

În plus, vor fi și festivale de colinde, obiceiuri și tradiții, cadouri surpriză pentru copii.

Anul acesta, evenimentul se va desfăşura în condiţii speciale, adaptate contextului epidemiologic actual, iar siguranţa vizitatorilor, a expozanţilor şi a personalului rămâne primordială.

,,Crăciunul reprezintă prilej de sărbătoare. În funcție de cultură și istorie, fiecare țară are tradițiile sale de Crăciun. Unele celebrează Crăciunul cu mult fast, în timp ce altele urmează obiceiuri vechi.

Parcul de Crăciun își are originile în perioada târzie a Evului Mediu în partea Europei vorbitoare de limbă germană și în unele părți ale fostului Imperiu Roman. 

În zilele noastre, târgul de Crăciun se desfășoară, în general, în piețele centrale ale orașelor și adună atracții precum scenete cu Nașterea lui Iisus Hristos, colinde, mâncăruri tradiționale și băuturi de sezon, în special vinul fiert„, s-au transmis pe pagina de Facebook a Primăriei Sângeorz-Băi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *