Diana Morar a primit „Crucea Transilvană” pentru mireni, cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Clujului

Într-o postarea pe pagina sa de Facebook, deputatul PNL Diana Morar se arată extrem de recunoscătoare Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului pentru momentul petrecut ieri și pentru întreaga deschidere, colaborare și activitate.

Cu smerenie și imensă recunoștință, ieri, în zi de mare praznic al sărbătoririi Sfinților Apostoli Petru și Pavel, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, Preasfințitul Părinte Episcop-vicar Benedict Bistrițeanul mi-a acordat „Crucea Transilvană” pentru mireni, cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Clujului. Momentul plin de evlavie a avut loc la Altarul de vară al Mănăstirii Rebra-Parva, din județul Bistrița-Năsăud, la finalul Sfintei Liturghii oficiată cu ocazia hramului mănăstiresc de către Părintele Episcop-vicar Benedict, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, in fața a mii de credincioși.

Diana Morar spune că va continua să ajute lăcașurile de cult, indiferent de funcția pe care o va deține:

Această distincție cu adevărat specială mi-a fost acordată pentru implicarea activă în viața Bisericii, prin susținerea de-a lungul anilor a lucrărilor de construire și pictură în multe biserici din județul Bistrița-Năsăud și, în special, pentru susținerea proiectului social al mănăstirii Rebra-Parva, construirea Așezământului social pentru copii orfani de la Dorolea. Bazat pe educația primită și cultivată în familie, voi continua să ajut proiectele lăcașurilor sfinte, cu convingerea că iubirea de Dumnezeu și credința sunt valori solide din temelia unei comunități puternice.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *