Diana Morar despre fuziunea PSD-ALDE: ,,Acest act este lovit de nulitate absolută”

Diana Morar a transmis pe pagina de Facebook că fuziunea prin absorbție, conform Legii partidelor politice, poate fi realizată doar la nivel central. De exemplu, dacă PSD ar fuziona cu ALDE la nivel național.

,,Așadar, orice intenție ar avea organizațiile județene pentru o fuziune PSD-ALDE, acest act este lovit de nulitate absolută și pune chiar în pericol mandatele câștigate la alegerile locale de ALDE, vor apărea situații incerte în componența consiliilor locale, care vor duce la litigii în instanță. Juridic, nu poate fi valorificat un astfel de protocol”, a spus Diana Morar.

Urmăriți semnarea protocolului de fuziune la centrul PSD:

,,Art. 38, alin. 1 din Legea partidelor politice spune că doar partidele legal constituite pot realiza o fuziune. Partidele legal constituite sunt cele care au aplicat o cerere de înființare la Tribunalul București, au un act de constituire, îndeplinesc o serie de condiții prevăzute de lege, iar instanța a constatat că ele sunt îndeplinite și le-a acordat personalitate juridică. Aceasta poate fi verificată în registrul partidelor politice care se ține la Tribunalul București, iar acolo veți găsi PSD și ALDE, nu organizațiile din Bistrița-Năsăud. Acest lucru înseamnă că ele nu pot fuziona la nivel de filiale constituite teritorial, ci doar la nivel național. Partidele politice la nivel local pot forma alianțe de tip electoral, pentru a participa împreună în alegeri”, a conchis Diana Morar. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *