Din 19 adăposturi publice de protecție civilă din Bistrița, doar 6 sunt funcționale

Primăria Bistrița a anunțat că din totalul de 19 adăposturi publice de protecție civilă de pe raza municipiului, 6 sunt funcționale și respectă normele tehnice legale:
  • Subcetate, bl. 7, sc. A;
  • Macului, bl. 7, sc. B;
  • Bujorului, bl. 9, sc. A;
  • Magnoliei, bl. 8, sc. B;
  • Gen. Grigore Bălan, bl. 23 , sc. A;
  • Intrarea Pinului, bl. 1, sc. B.
Conform Art. 45 (6) din Legea Nr. 481/2004 din 8 noiembrie 2004, privind protecţia civilă: “în timp de pace adăposturile publice de protecţie civilă, cu excepţia spaţiilor amenajate ca puncte de comandă, pot fi utilizate pentru alte destinaţii, cu respectarea normelor tehnice, cu obligaţia de a fi eliberate în situaţii de urgenţă în maximum 24 de ore şi cu informarea prealabilă a centrelor operaţionale din cadrul serviciilor de urgenţă profesioniste”.
Aceeași lege mai prevede că adăposturile publice de protecţie civilă se inspectează periodic de către personalul de specialitate al serviciilor de urgenţă profesioniste, iar deţinătorii şi utilizatorii acestor adăposturi sunt obligaţi să îndeplinească normele şi măsurile stabilite pentru menţinerea adăposturilor şi a instalaţiilor utilitare ale acestora în stare de funcţionare.
,,Ca municipalitate, vom grăbi demersurile pentru a crește numărul adăposturilor publice cu adevărat funcționale. Trebuie precizat că la Bistrița mai există și 41 de adăposturi civile private, dar care pun și ele tot felul de probleme, a căror rezolvare rapidă o va monitoriza ISU”, a transmis primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *