Din ciclul ,,Să moară Bibi!” : Câtă bunăvoință! Ligia Deca a declarat că profesorii care au intrat în grevă nu vor fi sancționați. Pentru ce să fie sancționați? Întreb pentru un prieten

Ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat că profesorii care au intrat în greva nu vor fi sancționați, însă nici nu vor primi banii de salariu pentru zilele în care nu au lucrat. Totodată, ministrul a subliniat că există posibilitatea ca o parte dintre ore să fie recuperate în cursul acestei săptămâni.

Cităm din ilustra ministreasă:  ,,atât cât e posibil în mod firesc și legal”.

Declarația a fost făcută la briefingul de presă susținut la finalul ședinței de Guvern de duminică, în care a fost adoptat proiectul de OUG ce include ,,o serie de măsuri pentru protejarea intereselor elevilor și încheierea în bune condiții a anului școlar 2022-2023″.

Este vorba despre o prevedere legală asumată și în scris de către federațiile sindicale în informările pe care le-au făcut către membrii de sindicat. În acest context, legal, noi nu am făcut decât să rămânem în statul de drept pe care-l avem și să aplicăm legea, adică am solicitat ca plățile să se facă în funcție de numărul de zile lucrate pentru fiecare cadru didactic.

Tot pentru un prieten întreb: Iohannis e în grevă de 10 ani. Cum îl plătiți? Cum recuperează orele? Sau le recuperează doamna Carmen? Să vă fie rușine pentru că vă bateți joc de dascăli, de elevi, de părinți, de țară!

 

Raimond Petruț

fotografie cu caracter mai mult decât ilustrativ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *