Doi bărbați au fost reținuți după ce au furat echipamente în valoare de 200.000 de lei (FOTO)

Doi bărbați, bănuiți de comiterea mai multor infracțiuni, au fost reținuți de polițiști din Bistrița-Năsăud, în urma unor percheziții. Bunuri sustrase, în valoare de 200.000 de lei, au fost recuperate.

La data de 20 martie, în cadrul investigațiilor efectuate într-un dosar de furt calificat, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bistrița au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară.

Din investigațiile efectuate a reieșit faptul că, în noaptea de 17/18 februarie a.c., un bărbat, de 30 de ani, din Măgura Ilvei ar fi sustras dintr-o societate comercială, cu sediul în Bistrița, mai multe camere cu termoviziune, lunete pentru arme de vânătoare, telemetre și lanterne, în valoare totală de aproximativ 200.000 de lei.

La percheziții, au fost descoperite și recuperate toate bunurile reclamate ca fiind sustrase.

Totodată, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, o arbaletă metalică și săgeți aferente, cuțite, capcane pentru animale sălbatice, lațuri din sârmă, o armă cu aer comprimat supusă autorizării, alice pentru armă de vânătoare, o lunetă pentru arma cu aer comprimat și suportul aferent, bunuri care aparțineau unui bărbat, 51 de ani, din Deva și care locuiește fără forme legale în localitatea Măgura Ilvei.

Întrucât exista suspiciunea rezonabilă că o parte din bunurile descoperite la bărbatul de 51 de ani ar fi fost introduse în țară în mod ilegal, polițiștii au extins cercetările cu privire la comiterea infracțiunilor de contrabandă calificată, precum și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

Față de cei doi bărbați, polițiștii au dispus ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, iar, în cursul zilei de astăzi, aceștia vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, în vederea luării de măsuri preventive.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română. La activități au participat și luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale, polițiști din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și din cadrul Serviciului Criminalistic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *