Dorin Vlașin: ,,Colegii mei sunt atenți la prognoza meteo și când se anunță ninsori se trezesc cu noaptea în cap să verifice starea drumurilorș

Mesajul primarului orașului Năsăud, Dorin Vlașin
,,Dragi năsăudeni,
În ultimii ani am fost ocoliți de ninsori puternice și ger și aproape că am uitat cum erau iernile odinioară. Câteva zile cu frig și zăpadă ceva mai mărișoară au reușit să ne facă să ne simțim uitați de autorități, îngropați sub nămeți.
Deoarece în ultimele zile subiectul deszăpezirii a fost unul foarte discutat doresc să fac câteva precizări cu privire la modul în care abordăm acest subiect în cadrul Primăriei Năsăud. Este important să cunoaștem aceste detalii pentru a putea înțelege provocarea cu care ne confruntăm atunci când iarna „ne ia prin surprindere”.
Încă din luna Noiembrie Primăria Orașului Năsăud a încheiat un contract pentru prestarea serviciilor de deszăpezire, atribuit în urma unei licitații publice (la a doua publicare) firmei GIRONIC STAR COM. De altfel, singura firmă participantă la licitația de atribuire. Această firmă este la dispoziția noastră cu 4 autoutilitare echipate complet ori de câte ori le cerem intervenția.
Toate aceste servicii se plătesc exclusiv din bugetul local, adică din banii fiecărui năsăudean. Deoarece un om gospodar își drămuiește bine fiecare leu iar bugetul nostru este limitat suntem foarte atenți la modul în care se cheltuie acești bani. Pe toată durata iernii colegii mei sunt atenți la prognoza meteo iar atunci când se anunță ninsori se trezesc cu noaptea în cap să verifice starea drumurilor și dacă e necesar se dă dispoziție să se intervină.
La cele 4 utilaje ale firmei responsabile de deszăpezire se mai adaugă tractorul și buldoexcavatorul Primăriei, angajații din departamentul de spații verzi dar și beneficiarii de venitul minim garantat (de ajutor social).
Năsăudul are peste 50 de kilometri de drum public, fără să se ia în considerare parcările mai mici sau mai mari, trotuarele, parcurile sau alte zone publice. Cred că este important să știm toate aceste detalii înainte să emitem ipoteze greșite.
Anul acesta pentru acest tip de servicii a fost prognozată aceeași sumă ca pentru sezonul 2020-2021, adică 200.000 RON (fără TVA). Sperăm la o iarnă cât mai blândă ca să economisim cât mai mult din această sumă, așa cum am făcut anul trecut, dar din păcate natura ne arată încă o dată că noi depindem de ea, nicidecum invers.
Mi-am dorit să împărtășesc toate aceste detalii cu voi pentru a înțelege cât mai bine ce presupune gestionarea provocărilor specifice iernii în comunitatea noastră. Tot cu această ocazie vreau să le mulțumesc tuturor celor care și-au luat în serios datoria de cetățean de bună credință, și au deszăpezit trotuarul și strada din dreptul locuinței. De asemenea țin să le mulțumesc și tuturor agenților economici care nu și-au uitat această obligație.
Doar împreună, cu răbdare, solidaritate, implicare și lopata în mână, putem trece peste iarnă cu bine!”
ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *