Dorin Vlașin: ,,Echipa Primăriei Năsăud are nevoie de 8 minute din timpul vostru!”

Dorin Vlașin, primarul orașului Năsăud a anunțat că principalele documente strategice pentru dezvoltarea orașului Năsăud și anume Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) și Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană (SIDU) sunt în curs de actualizare. Specialiștii companiei care ajută în procesul de elaborare al acestor documente strategice au nevoie de un minim de 200 de răspunsuri la chestionar astfel încât să poată elabora măsuri cât mai aplicabile pentru situația orașului Năsăud.

,,În cadrul acestui proces ne străduim să validăm cu ajutorul vostru principalele nevoi, să construim o viziune realistă dar și îndrăzneață pentru orașul nostru și să conturăm un portofoliu de proiecte pentru următorii 10-15 ani. Pentru a putea planifica împreună viitorul Năsăudului chiar avem nevoie de ajutorul tău

Primul pas în acest demers se referă la sistemul și serviciile de transport în orașul Năsăud care sunt adresate în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă care reprezintă un plan strategic conceput pentru a satisface nevoile de mobilitate ale persoanelor și întreprinderilor din orașe și împrejurimile lor, pentru o mai bună calitate a vieții. „, a transmis Dorin Vlașin. 

Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) vizează:
  • îmbunătățirea eficientei serviciilor și infrastructurii de transport;
  • reducerea nevoii de a folosi mijloace de transport motorizat, reducerea impactului asupra mediului și reducerea consumului de energie pentru activitățile de transport;
  • asigurarea unui nivel optim de accesibilitate în cadrul localității și în cadrul zonei periurbane;
  • asigurarea unui mediu sigur pentru populație;
  • asigurarea accesibilității tuturor categoriilor de persoane (inclusiv pentru persoane cu dizabilități) la serviciile și infrastructura de transport.

,,Dacă locuiești (chiar și doar temporar) la Năsăud dedică-ți 8 minute din timpul tău și ajută-ne în demersul nostru de a îmbunătăți mobilitatea și calitatea vieții în orașul nostru prin completarea prezentului chestionar. În cadrul acestui chestionar nu vi se solicită informații cu caracter personal privind identitatea (chestionarul este trimis anonim), tocmai de aceea, în vederea atingerii obiectivelor PMUD vă rugăm să răspundeți la întrebări cât mai exact și veridic”, a spus Dorin Vlașin. 

Click aici pentru a completa documentul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *