Emoționant. Dorin Dobra, după alegerile din PNL Bistrița: „Am înfrânt!”

Franz Kafka spunea: „Un cretin e un cretin. Doi cretini sunt doi cretini. Zece mii de cretini formează un partid politic”.
A fost forfotă mare în interiorul PNL Bistrița, în acest weekend. Doi politicieni cu clasă din Burg s-au întrecut chiar pe ei (după cât este de fericit unul dintre aceștia, așa pare) și rezultatul a fost unul previzibil, fără surprize. Surprinzătoare a fost reacția pățitului care se vede, de fapt, un învingător.
Sorin Hangan, actualul președinte al filialei PNL Bistrița, a ieșit victorios dintr-o bătălie în care nu strategia și-a făcut treaba, ci stilul lui Dobra de a-și îndepărta aliații. Dobra a uitat, din nou, că în urmă cu jumătate de an se punea cu Popeye Marinarul, salvatorul energiei românești, fără să mănânce spanac și a sfârșit ca Bluto care o ia în freză…
Acum s-au duelat Jim Carrey și Jeff Daniels în Dumb and Dumber pe o scenă ponosită, vopsită pe fugă cu albastru și galben, după ce toți au pășit pe covorul roșu. Ce să mai, un circ total. Iar al nostru păgubit crede că… E o victorie că a pierdut. Da, da, e o mare victorie că ai pierdut, mister. Tocmai ai aflat câte persoane nu îl suportă pe Hangan, sau mai bine zis pe câte nu le suportă Hangan și viceversa.
Ideea principală din toată tărășenia era că tu aveai tot dreptul să nu spui nimic. Sau să le mulțumești ălora 40 și ceva, sfădiți cu Sorinel. Iar pentru liniștea voastră se aude în burg că Peter Pan de Bistrița a căzut exact în fălcile Crocodilului care l-a executat splendid. Ce să-i faci, dacă lângă el stătea doar Sami Coman, un alt personaj comic și rupt din Caragiale?
Dorinel și Comănel se întorc la groapa cu nisip, să se joace mai departe cu lopățica și găletușa, iar Hangan își continuă „epopeea” în fruntea organizației municipale PNL Bistrița, dar și parcursul glorios la PMB.
Vor urma în curând alegerile pentru județ unde așteptăm o luptă la baionetă, dar și participarea lui Dorin Dobra care va reveni asemeni Croitorașului cel Viteaz și va nimici doi dintr-o lovitură (Ioan Turc și Vasile Silași).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *