Evaluarea activității CJSU BN în anul 2021

Astăzi, 3 februarie, a avut loc prezentarea activității desfășurate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița – Năsăud, în anul 2021, în sistem videoconferință.
Obiectivul fundamental al activității C.J.S.U. Bistrița – Năsăud a fost asigurarea, în mod unitar și profesionist, a apărării vieții și sănătății populației, a mediului înconjurător, a valorilor materiale și culturale, pe timpul producerii situațiilor de urgență.

În vederea asigurării unui management unitar al situaţiilor de urgenţă și a stărilor potenţial generatoare de situaţii de urgenţă, în anul 2021 C.J.S.U. B.N. a fost convocat în:

  • 148 şedinţe extraordinare;
  • 1 şedinţă ordinară.

În cadrul ședințelor de lucru a C.J.S.U. B.N., pentru îndeplinirea responsabilităților pe linia managementului situațiilor de urgență, au fost adoptate 192 hotărâri, dintre care 180 hotărâri s-au emis pentru aprobarea măsurilor suplimentare de combatere a noului Coronavirus COVID-19, respectiv 21 de hotărâri cu privire la scenariile de funcționare a unităților școlare.
Pentru aplicarea legislaţiei specifice şi buna desfăşurare a activităţilor de gestionare a situaţiilor de urgenţă, preşedintele C.J.S.U. a emis 15 ordine de prefect.
Sub conducerea I.S.U. Bistrița – Năsăud și în cooperare cu instituţiile cu atribuţii în gestionarea şi managementul situaţiilor de urgenţă, de la nivel local și regional, s-au planificat și executat patru exerciții, prin abordarea unor scenarii realiste, tinându-se cont de specificul tipurilor de riscuri din județul nostru.
Pentru avertizarea populației despre iminența producerii unor situații de urgență s-a transmis prin sistemul RO-ALERT, 70 de mesaje:

  • 40 – prevenirea și combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor și bunurilor acestora, în intravilanul localităților;
  • 12 – informarea populației asupra ratei mari de răspândire a coronavirusului și realizarea unui apel la respectarea normelor de siguranță;
  • 18 – avertizarea populației cu privire la iminența producerii fenomenelor hidrometeorologice extreme.

Activitățile operative, preventive și administrative au fost realizate în sistem integrat, sub coordonarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița – Năsăud și au fost gestionate de fiecare instituție, conform competențelor și prevederilor legale.
Inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Bistrița” al județului Bistrița – Năsăud, respectiv directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică au prezentat Raportul de evaluare a activității desfășurate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița – Năsăud, respectiv Evoluția situației epidemiologice în contextul pandemiei COVID 9 în județul Bistrița-Năsăud, însumând informările periodice realizate în anul 2021 pe aceste linii de activitate.
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița – Năsăud monitorizează în permanență situația operativă de la nivelul județului nostru și alocă resursele necesare sprijinirii populației, în funcție de competențele fiecărei instituții în parte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *