(FOTO/VIDEO) Groapa de gunoi din localitatea Tărpiu a luat foc. Stingerea incendiului a durat 9 ore

Pompierii militari năsăudeni au intervenit în localitatea Tărpiu la un incendiu izbucnit la groapa de gunoi.

Cele doua echipaje de pompieri militari năsăudeni, cu o autospeciala de stingere și o motopompă au acționat preț de mai bine de noua ore pentru localizarea și lichidarea mai multor focare ascunse, care ajungeau pana la o adâncime de câțiva metri.

Incendiul s-a manifestat preponderent mocnit, cu degajare de fum și s-a extins pe o suprafață de mai bine de 200 mp.

Administratorii gropii de gunoi au pus la dispoziție două buldoexcavatoare pentru a putea ajunge la focarele îngropate.

La locul intervenției au fost direcționati un echipaj de din cadrul Sectiei 6 Poliție Rurală Năsăud, reprezentanți ai Gărzii de Mediu, Agenției pentru Protecția Mediului, responsabili din Consiliul Județean Bistrița – Năsăud, precum, administratorii obiectivului, sub coordonarea domnului subprefect Ioan Zăgrean.

În jurul orei 17.30, la lăsarea întunericului, pompierii militari nasaudeni s-au retras la subunitate, la locul intervenției rămânând reprezentații obiectivului pentru supraveghere.

Cel mai probabil, incendiul s-a autoaprins, la câțiva metri adâncime.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița – Năsăud prin dispeceratul integrat ISU SAJ Bistrița – Năsăud și instituțiile cu atribuții în gestionarea acestui tip de situație de urgență monitorizează situația de la groapa de gunoi din localitatea Tărpiu și alocă resursele necesare, după caz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *