Informare meteo: Ninsori moderate și viscol intens în zonele montane/submontane și de deal

Informații meteo oferite de Meteo.BN

Zonele montane/submontate
  • Ninsori moderate/Viscol intens
Zonele joase < 500 m.alt.
  • Ploi
  • Precipitații mixte moderate
  • ninsori
Zone vizate: tot județul.
Interval: 07.02 / 5:00 – 07.02 / 18:00 .
,,Configurația sinoptică la nivel continental va încuraja începând cu orele dimineții de luni, avansul unor fronturi succesive (cald – rece) către spațiul geografic al țării noastre, aferente unor sisteme de joasă presiune aflate în tranzit la nord-est de acesta.
Astfel, o nouă arie de precipitații se va extinde, cuprinzând tot județul. Acestea vor fi moderate în zonele joase și chiar abundente în zonele de deal, submontane și montane din nordul şi estul județului unde, va ninge și se va depune un strat nou de zăpadă de peste 20 – 25 cm, mai ales pe versanții cu expunere vest-nord-vestică.
Tot aici, vântul se va intensifica cu rafale de 70 – 90 km/h, viscolind și spulberând puternic zăpada, vizibilitatea reducându-se, în asemenea condiții spre 0.
În zonele joase (în general de sub 500 m. alt.), în orele dimineții vor fi precipitații mixte moderate, ploi și lapovițe. Cantitățile de apă acumulate situându-se în general între 15 si 20 l/mp. Începând din orele amiezei, treptat, ploile se vor transforma în lapovițe și ninsori. Astfel până în orele serii este posibilă şi aici o depunere nouă de local 5 – 10 cm. Tot aici riscul de polei este foarte ridicat, se impune vigilență ridicată pe toate şoselele de joasă altitudine!
Nivelul altitudinal al ninsorilor în primele ore ale zilei este încă în discuție, însă pentru acest aspect revin cu update-uri! Este posibil ca, în loc de ploi să avem lapoviţe si la 350 – 400 m, însă vedem…”, a transmis Meteo.BN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *