Ioan Turc a vizitat grădinițele din municipiul Bistrița înaintea începerii de an școlar

Primarul Bistriței, Ioan Turc, a vizitat grădinițele din municipiu înaintea începerii de an școlar.

Acesta a fost însoțit de specialiști ai Primăriei Bistrița.

„Alături de specialiști din Primărie, astăzi am vizitat creșe, grădinițe și școli din municipiu, pentru a vedea ce condiții oferă unele celor mici și cât sunt de pregătite celelalte înainte de începerea noului an școlar. După efectuarea unor necesare lucrări de igienizare și reparații la instalaţiile de iluminat, la mobilierul şcolar deteriorat, acoperişuri, jgheaburi, garduri, alei pietonale, unitățile care nu erau prinse în reabilitare extinsă sunt gata pentru a primi preșcolari și elevi.

La Școlile Gimnaziale nr. 1, 4 și „Lucian Blaga”, unde există deschise șantiere pentru reabilitări pe fonduri europene, lucrările sunt în diferite stadii de execuție, dar, cel mai important, se respectă graficul și nu se face rabat de la calitatea intervenților (cu mici excepții, aspecte ce vor fi remediate rapid).

Până la reluarea cursurilor, vom fi prezenți și în alte unități școlare, pentru a ne asigura că totul va decurge mai bine decât în anii precedenți, când finanțările municipalității pentru acest sector au fost la un nivel foarte redus, iar condițiile au lăsat mult de dorit”, a declarat Ioan Turc, primarul municipiului Bistrița.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *