Ioan Turc: ,,Luni începe efectiv Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor”

Ioan Turc, primarul municipiului Bistrița a anunțat că de luni începe recensământul populaţiei şi locuinţelor.

  • În perioada 14 martie – 15 mai va avea loc perioada de autorecenzare care se poate face de pe orice dispozitiv electronic (smartphone, tabletă, laptop, desktop) și fiecare membru al familiei care este angajat primește o zi liberă de la serviciu
  • Din 16 mai până în 17 iulie, se va desfășura etapa de colectare a datelor de către recenzori, prin interviuri faţă în faţă (înregistrarea datelor în chestionarul electronic, cu ajutorul tabletelor).

,,Primăria Bistrița a oferit spațiu pentru recrutarea și instruirea recenzorilor, încheind contracte de prestări servicii cu 20 de recenzori pentru autorecenzarea asistată de pe raza municipiului. Urmează și semnarea de contracte cu 86 de recenzori pentru colectarea datelor și 10 recenzori-șefi pentru monitorizarea/ coordonarea colectării datelor”, a transmis primarul Ioan Turc.

În Bistrița s-au amenajat puncte de autorecenzare asistată la următoarele adrese: Piața Centrală, nr. 6 (Centrul de Informare Turistică), Dornei, nr. 12 (Direcția de Asistență Socială), Octavian Goga, nr. 2A (Centrul de zi pentru persoane vârstnice), Albert Berger, nr. 10 (Centrul Cultural Municipal „George Coșbuc” – intrarea dinspre Parcul „Regele Mihai I”), Aleea Bujorului, nr. 4, sc. A, ap. 1A (Subcetate – Post de Poliție Locală), Bulevardul Republicii, nr. 22 (Casa Județeană de Pensii), Viișoara, nr. 37 (Școala Gimnazială nr. 7), Unirea, nr. 267 (Grădinița cu program normal). De asemenea, am solicitat montarea a două containere în zonele mai aglomerate – Kaufland Independenței și B1 Retail Park de pe Calea Moldovei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *