Ioan Turc: ,,Problema va fi soluționată atunci când gunoiul va deveni cu adevărat o marfă într-o economie circular”

Ioan Turc a anunțat că a participat, la București, la evenimentul hibrid organizat de Asociația Municipiilor din România și Ernst & Young, referitor la finanțarea sectorului deșeurilor prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Acest workshop a vizat îmbunătățirea modului de înțelegere a măsurilor de investiții propuse în cadrul PNRR și a mecanismelor instituționale de implementare, cu scopul ,,creșterii gradului de conștientizare la nivelul entităților și organismelor responsabile la nivel local”.

,,În interventia mea, am arătat faptul că în Primăria Bistrița se lucrează la tema de proiectare pentru un studiu de fezabilitate care vizează schimbarea variantei actuale (pubele semiîngropate) cu soluția platformelor îngropate hidraulice sau electrice. Mi-am exprimat convingerea că oamenii vor colecta selectiv deșeurile într-o pondere mult mai mare, dar cu două condiții: subiectiv – dacă vor avea încredere că procesul reciclării funcționează corect în toate etapele sale – și obiectiv – dacă vor avea beneficii concrete de pe urma colectării selective.

Pe fond, problema va fi soluționată atunci când gunoiul va deveni cu adevărat o marfă într-o economie circulară”, a transmis Ioan Turc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *