Iubitorii de natură pot admira florile din Poiana cu Narcise, la sfârșitul lunii mai

Și în acest an, la sfârșitul lunii mai, iubitorii de natură vor putea admira covorul alb de flori din Poiana cu Narcise de pe Vârful Saca din Munții Rodnei!

Jandarmii montani Rodna au parcurs la acest sfârșit de săptămână traseele turistice care duc înspre vestita poiană cu narcise de pe Vârful Saca. Acest lucru a fost necesar pentru a verifica stadiul în care se află traseele privind accesul în siguranţă al turiștilor care în aproximativ 2 săptămâni vor vizita zona.

Acestea sunt:

  • Taseul Valea Vinului-Izvorul Roșu-Dealul Popii-Masivul Saca;
  • Valea Vinului -Valea Secii-Poiana Narciselor.

Traseele sunt deschise și nu au fost depistate probleme.

În ceea ce privește stadiul de înflorire al narciselor, estimăm înflorirea peste aproximativ 10-14 zile. Deocamdată mai sunt câteva petice de zăpadă care încă nu s-au topit.

În perioada în care poiana se umple de parfumul narciselor înflorite, turiștii care iubesc natura iau la pas cărările către Vârful Saca, situat la 1600 m altitudine, doar pentru a admira frumoasele flori.

Jandarmii montani Rodna reamintesc faptul că Poiana cu narcise este situată într-o arie protejată de lege, ca urmare florile nu pot fi rupte sau scoase din rădăcină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.