Meteo în Bistrița-Năsăud: Află cum va fi vremea săptămâna aceasta

Informații meteo oferite de Meteo.BN.

Meteo.BN informează că urmează o săptămână de iarnă pură, în județul nostru, configurația sinoptică la nivel continental definind direcția generală a maselor de aer din sector nordic şi nord-vestic.
Astfel, o zonă de blocaj de presiune ridicată, care va avea mici fluctuații zonale, aceasta oscilând în zona Arhipelagului Britanic, va creea condițiile, prin cuplaj cu depresiuni scandinavice bine închegate, avansului de mase de aer rece umed de origine maritim-polar, spre teritoriul țării noastre, mai ales în zonele intracarpatice, unde, după cum spuneam, vremea va avea aspect hibernal.

Luni

Va ninge în tot județul, slab în primele ore dar moderat în orele serii, când, se va depune un strat de zăpadă peste tot, chiar consistent la deal si la munte. Pentru că în zonele joase, t° va oscila în jurul a 0-+1°C, aici stratul va fi de maxim 5 – 7 cm dar dincolo de zonele de podiş sunt posibile depuneri de peste 10 cm generalizat, chiar 15 – 20 pe fațadele muntoase vestice.

Marți și miercuri

  • Temperaturi diurne sub 0°C
Aerul rece dinspre nord va fi cantonat în regiunile noastre, cerul va fi variabil dar şi cu perioade de înnorare, zile în care, minimele, pe unde vom prinde senin, se vor duce sub pragul de ger, spre -15°C, în depresiuni sau chiar si sub această valoare. La podiş posibile valori de -10°C, deci frig şi aici.

Joi

O nouă depresiune scandinavică, în marşul său pe la nord-est de țara noastră, va aduce noi ninsori, care să fie, temporar moderate/abundente, astfel stratul de zăpadă se va clădi încet dar sigur.
Având în vedere că la deal și la munte deja avem peste 10 – 15 cm, că temperaturile vor rămâne negative pe tot parcursul săptămânii, că vom avea invazii succesive de fronturi reci umede, cu precipitare moderată, în aceste zone aşteptăm ca stratul de zăpadă să depăşească 25 – 30 cm generalizat la peste 600 m, cu valori chiar spre 50 cm în zonele expuse vestice, pe versanții aflați în „bătaia” ninsorilor.
Mai jos, mizăm si aici pe strat de zăpadă de 10 – 15 cm.
Și după această săptămână vremea rămâne în acelaşi tipar. A doua jumătate a lunii ianuarie se comportă aşa cum trebuie : aduce frig, zăpadă, iarnă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *