Meteo în Bistrița-Năsăud: Cum va fi vremea săptămâna aceasta?

Astăzi, 13 martie va fi mai cald pe teritoriul județului, dar doar pe timpul zilei, informează Meteo.BN. Din păcate în această perioadă nu sunt semne că primăvara ar fi pe aproape.

Meteo în Bistrița-Năsăud: Luni și marți

Luni și marți, zona de presiune ridicată răspunzătoare de transportul de aer rece polar către teritoriul țării noastre se va retrag către nord-est. Astfel va lăsa loc unor incursiuni de aer dinspre vest-sud-vest-ul continentului. Mizăm pe cer variabil, îngheț noaptea și dimineața, dar moderat. Vor fi minime de -7 spre -3°C și maxime de 5 – 7°C.

Meteo în Bistrița-Năsăud: Miercuri

Retragerea anticiclonului creează condițiile avansului unei depresiuni mediteraneene. Acesta va mai căra un picuț de aer cald spre teritoriul țării. Pe lângă un aport în temperaturile diurne, cerul va deveni noros, ne putem aștepta la precipitații, lapovițe şi ploi în zonele joase, dar mai ales ninsori la deal şi la munte, unde se va depune strat nou de zăpadă. Mijlocul săptămânii aduce vreme închisă şi umedă.

Meteo în Bistrița-Năsăud: Joi/Vineri

De joi, zona de presiune ridicată stopată în vestul Rusiei o ia din nou către nordul continentului. Depresiunea mediteraneană părăseşte teritoriul țării, împinsă de vasta arie anticiclonală care năvăleşte dinspre nord-est. Vântul rece revine, aerul rece de origine polară, avansează dinspre nord-est, iar vremea se răceşte la loc. Pentru că anticiclonul se poziționează la nord-nord-est, perioada rece se va extinde, din datele actuale, pe cel puțin 7 zile. Prin umare, începând de Joi/Vineri, ceea ce înseamnă că și Sâmbătă/Duminică, regimul termic va fi mult mai coborât față de normalul perioadei. Regim care se va extinde temporar până spre sfârşitul lunii. Minimele vor atinge sau chiar depăși pragul de ger, iar maximele nu mai mult de 4 – 5°C, în condițiile unui cer senin cu un vânt aspru dinspre est.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *