Meteo în Bistrița-Năsăud: Temperaturi sub pragul de ger în această dimineață

Informații meteo oferite de Meteo.BN.

Temperaturile au plonjat azi-dimineață sub pragul de ger, aproape în tot județul. Cea mai scăzută valoare s-a înregistrat la Rodna, -17.6°C, apoi la Lunca Ilvei au fost -15°C!

Meteo.BN a transmis că Lunca Ilvei nu a mai fost polul frigului din județ. Motivul este găsit în graficul vitezei vântului înregistrat de cele două stații.

,,Astfel, pentru a face o mică paranteză, le invaziile reci anticiclonale, aerul rece intră la altitudine, în primă fază, cărat de la latitudini nordice, pe cuplaje cu zone de presiune joasă adiacente. Vântul, astfel, se intensifică din direcția „curgerii” aerului suprarăcit”, a transmis Meteo.BN.

La Rodna, începând cu miezul nopții, vântul s-a oprit şi acesta. Consecință este că transportul de aer rece în altitudine s-a oprit. Cum la 2000 m aveam deja -20°C, pe coloană stabilă, aerul rece, mai dens, s-a prăbușit pur și simplu în vale. Prin urmare, în zona Rodnei, temperaturile au fost spre -18°C.

La noapte, pentru că vântul se va fi oprit peste tot, putem aștepta valori mai scăzute ca cele din această dimineață, cu posibile minime de -20°C sau chiar sub această valoare în depresiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *