Neregulile la regimul silvic: 3 amenzi în valoare de 6000 de lei și un certificat de înmatriculare retras

Ieri, 8 februarie, în urma controalelor efectuate în trafic, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, au aplicat sancțiuni contravenționale în cuantum de 6.000 de lei, pentru neregulile la regimul silvic constatate.

Acțiunile polițiștilor și ale silvicultorilor din cadrul ocoalelor silvice competente au fost desfășurate în localitățile Herina, Leșu, dar și pe valea Bârgăului și au vizat depistarea celor care încalcă legislația din domeniul silvic.

Astfel, au fost oprite pentru control 10 autovehicule, dintre care 5 transporturi de material lemnos, iar pentru abaterile constatate, au fost aplicate 6 sancțiuni în cuantum total de 9385 de lei. Din totalul acestora, 3 sancțiuni, în cuantum de 6000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea legislației pe linie silvică, conform Legii 171/2010 și a fost ridicată în vederea confiscării cantitatea de 3,16 mc de material lemnos, fără documente legale, în valoare de aproximativ 550 de lei. Celelalte sancțiuni au fost aplicate pentru abateri la regimul rutier, iar ca măsură complementară, a fost retras un certificat de înmatriculare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *