O autospecială second hand a fost achiziționată pentru intervențiile SVSU Bistrița (FOTO)

Ioan Turc, primarul municipiului Bistrița a anunțat că o autospecială second hand cu apă și spumă, marca MAN, cu o capacitate de 2000 de litri a fost achiziționat pentru intervențiile SVSU Bistrița la toate tipurile de incendii.

,,Cu un echipaj format din șef grupă intervenție și 3 servanți pompieri voluntari, autospeciala și-a dovedit din plin utilitatea, în ultimele zile fiind folosită la stingerea a zeci de incendii de vegetație pe raza municipiului.

Primăria Bistrița se alătură apelului autorităților, transmis inclusiv prin Ro-Alert, pentru respectarea legii privind interzicerea arderilor vegetației uscate și a miriștilor, dar se și implică activ în efortul colectiv de stingere a focarelor ce sunt semnalate încă în număr neobișnuit de mare în această primăvară.

E nevoie de conștientizarea riscurilor și responsabilitate, pentru evitarea incendiilor de vegetație uscată ce se pot extinde la gospodării, construcții, rețele electrice, păduri și animale. În această perioadă, se derulează și o campanie de informare preventivă în localitățile componente”, a transmis Ioan Turc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *