Persoane care nu au respectat măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19 în Bistrița-Năsăud, amendate de polițiști

La data de 22 septembrie a.c., polițiștii au desfășurat o acțiune de informare și prevenire în contextul stării de alertă, pentru promovarea măsurilor de prevenire și limitare a răspândirii infectării cu virusul Sars-Cov-2.

Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud sprijiniți de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud și specialiști din cadrul  I.T.M. BN, au acționat în municipiului Bistrița unde au instruit agenții economici, organizatori de evenimente și cetățeni în zonele aglomerate cu privire la restricțiile impuse în contextul prevenirii infectării cu virusul Sars-Cov-2.

 

În urma activităților, polițiștii au instruit un număr de 58 de persoane aflate în incinta sau vecinătatea spațiilor comerciale sau a zonelor aglomerate, au luat măsuri de informare cu privire la noile norme legale în cadrul a 30 de societăți comerciale, aplicând totodată 3 sancțiuni cu avertisment pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, unor persoane fizice.

 

La aceeași data, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș, au procedat la verificarea persoanelor aflate în carantină pe raza comunei Spermezeu.

 

În sat Hălmăsău, s-a stabilit faptul că un bărbat de 40 de ani față de care a fost dispusă măsura carantinei la domiciliu, nu respectă dispozițiile, nefiind găsit la locuință.

 

Având în vedere cele constatate, față de bărbat a fost luată măsura sancționării contravenționale conform prevederilor Legii 55/2020 cu amendă în valoare de 1000 lei.

 

Și pe raza comunei Căianu-Mic în localitatea Dobric, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș au verificat persoane aflate în carantină. O femeie de 44 de ani din localitate nu a fost identificată la adresa declarată pentru carantină, astfel a fost luată măsura sancționării contravenționale conform Legii 55/2020 privind nerespectarea măsurilor privind carantinarea persoanelor, fiind sancționată cu amendă în valoare de 1000 lei.

 

Polițiștii au înștiințat Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Bistrița-Năsăud pentru a dispune și alte măsuri complementare, conform competenței.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *