Pesta Porcină Africană confirmată într-o exploatație de porci domestici, în Buza Cătun

În urma confirmării pestei porcine africane la porcii domestici într-o exploatație de pe raza localității Buza Cătun, la propunerea DSVSA BN, prefectul judeţului a fost notificat în vederea convocării Centrului Local de Combatere a Bolilor (CLCB) la data de 03.12.2021, având ca scop actualizarea și aprobarea „Planului de măsuri pentru combaterea şi prevenirea difuzării virusului PPA pe teritoriul județului BN”.
Având în vedere evoluţia şi extinderea galopantă a pestei porcine africane (PPA) pe teritoriul României, s-a delimitat o zonă de protecție de 3 km în jurul focarului, care la rândul ei trebuie să fie într-o zonă de supraveghere cu o rază de 10 km.
  • Localitățile aflate în zona de protecție sunt: BUZA CĂTUN, MANIC și JIMBOR din JUDEȚUL BISTRIȚA-NĂSĂUD.
  • Zona de supraveghere: BUNGARD, SĂLCUȚA, FÂNTÂNELE, MORUȚ, MATEI, CORVINEȘTI, STRUGURENI, CHIOCHIȘ, APATIU, BOZIEȘ, CHEȚIU, ȚENTEA, ZORENI, BUDEȘTI și SÂNICOARĂ din JUDEȚUL BISTRIȚA-NĂSĂUD; DIVICIORII MARI, DIVICIORII MICI, NĂSAL, BUZA, ROTUNDA, LACU, FELDIOARA, COPRU și ȚAGA din JUDEȚUL CLUJ.
  • Din zona afectată fac parte fondurile de vânătoare: 39 Micești, 36 Jimbor, 37 Matei, 38 Sânmihai din JUDEȚUL BISTRIȚA-NĂSĂUD și 15 Țaga, 30 Cătina, 29 Geaca din JUDEȚUL CLUJ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *