Pesta Porcină Africană confirmată pe un fond de vânătoare din Dobric și Malin

Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud a transmis că Pesta Porcină Africană a fost confirmată pe un fond de vânătoare din Dobric și pe unul din Malin.
În urma confirmării pestei porcine africane (PPA) la doi mistreți morți pe FV 2 Dobric și la doi mistreți morți pe FV 34 Malin, DSVSA BN a notificat prefectul judeţului în vederea convocării Centrului Local de Combatere a Bolilor (CLCB) la data de 06.01.2022, având ca scop actualizarea și aprobarea „Planului de măsuri pentru prevenirea şi controlul pestei porcine africane la porcii domestici și sălbatici de pe raza județului Bistrița-Năsăud”.
Ţinând cont de confirmarea oficială a PPA, se stabileşte o zonă infectată (o zonă infectată cu raza de 8 km și o zonă tampon având raza de 5 km) pentru a preveni răspândirea suplimentară a bolii.

Zona infectată cuprinde:

  • 1.1. Fondurile cinegetice: 34 Malin, 2 Dodric, 35 Bozieș (parțial), 5 Mireș (parțial), 33 Figa (parțial), 1 Negrilești, 20 Mintiu (parțial), 4 Târlișua (parțial) din județul Bistrița – Năsăud și fondurile cinegetice 6 Mica, 7 Unguraș și 1 Chiuești (parțial) din județul Cluj;
  • 1.2. Localităţile: Rusu de Jos, Malin, Cireșoaia, Braniștea, Bața, Reteag, Uriu, Cristeștii-Ciceului, Ilișua, Coldău, Măluț, Beclean, Ciceu-Giurgești, Hășmașu Ciceului, Negrilești, Dobric, Căianu Mare, Căianu Mic, Dumbrăvița, Dobricel și Ciceu Poieni din județul Bistrița-Năsăud și Daroț, Unguraș, Valea Cireșoii, Sânmărghita din județul Cluj.

Zona tampon cuprinde următoarele localități:

  • Săsărm, Cociu, Agrișu de Jos, Figa, Nușeni, Beudiu, Lelești, Mireș, Chiuza, Mogoșeni, Cicu Mihăiești, Ciceu Corabia, Dumbrăveni, Purcărete, Breaza, Spermezeu, Sita, Păltineasa din județul Bistrița-Năsăud și Valea Ungurașului, Batin, Pădureni, Ceaba, Nireș, Mănăstirea, Mica, Cuzdrioara, Mănăsturel, Daroț, Valea Cireșoii, Sânmărghita, și Valea Gârboului din județul Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *