Polițiștii bistrițeni au oprit mașini în trafic și au invitat șoferii să facă o pauză de cafea sau ceai (FOTO/VIDEO)

Polițiștii din Bistrița-Năsăud, alături de reprezentanții ai Baroul Județean Bistrița-Năsăud au demarat o acțiune preventivă în trafic unde le-au urat bun-venit cetățenilor ucrainieni care au tranzitat județul sau au rămas în zonă.

Aceștia au oprit mai multe mașini și i-au invitat să facă o pauză de cafea sau ceai, după ce au condus distanțe considerabile. Reprezentanții Baroului Județean Bistrița-Năsăud au oferit sfaturi juridice și au înmânat ghidul bilingv româno-ucrainean redactat în cadrul Campaniei Naționale „Avocați pentru Refugiați”.

Totodată, au pus la dispoziția celor interesați, numărul telverde 0374025000, precum și lista actualizată a avocaților care oferă consultanță juridică gratuită pentru refugiații din Ucraina.

,,Noi am fost invitați de Inspectoratul de Poliție Bistrița-Năsăud, din partea baroului să luăm parte la această acțiune întrucât și noi am dezvoltat o campanie la nivel de UNVR și la nivelul tuturor barourilor din țară pentru a acoperi și latura asistenței judiciare a refugiaților. În cadrul acestei campanii sunt trei direcții prioritare:

  • Crearea unui telverde la care refugiații ucrainiei, în mod exclusiv pot să apeleze și să obțină anumite informații de urgență. La acel telverde sunt înscriși avocați din toată țara, inclusiv din cadrul baroului Bistrița-Năsăud. 
  • Redactarea și emiterea unui ghid bilingv româno-ucrainean și român-englez.
  • Condițiile de trecere a frontierei române

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *